đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Vad jag anvÀnder: Devonthink

| | | | LĂ€stid: 2 minuter (2260 tecken)

SkÀrmdump frÄn Devonthink.

Överskatta inte dina google-fĂ€rdigheter Ă€r en viktig uppmaning. Hittar du en lĂ€nk pĂ„ nĂ€tet som du tror att du behöver i framtiden, spara den. Att rĂ€kna med att du ska kunna hitta den igen Ă€r ofta att lura dig sjĂ€lv.

MÄnga anvÀnder Evernote pÄ just det hÀr sÀttet: Stoppa in det som kan behövas i framtiden och leta reda pÄ det nÀr det behövs. SjÀlv har jag aldrig fastnat för Evernote. Det beror dels pÄ att jag inte riktigt kommer överens med programmets upplÀgg, men framför allt pÄ att jag tvingas lita pÄ att Evernote kommer hantera mitt referensbibliotek pÄ ett bra sÀtt över tid.

Jag anvÀnder som de flesta andra molntjÀnster bÄde till det ena och till det andra. Men jag försöker ocksÄ fundera pÄ nÀr en molntjÀnst inte Àr rÀtt lösning. Mitt referensbibliotek Àr ett sÄnt exempel.

HÀr sparar jag information som jag hittar idag och kanske behöver om nÄgra Är. Kan jag lita pÄ att Evernote finns kvar dÄ?

Devonthink Àr till skillnad frÄn Evernote ett program som jag installerar pÄ min egen dator. SÄ lÀnge jag har programmet kvar och en bra sÀkerhetskopia kan jag ocksÄ vara sÀker pÄ att jag har tillgÄng till den information som jag sparar i Devonthink, oavsett vad som hÀnder med företaget som utvecklar programmet.

Dessutom jobbar Devonthink med dokument i standardformat. Det jag sparar i Devonthink Àr i första hand pdf-dokument, text-dokument och bilder. Skulle jag fÄ problem med Devonthink kan jag fortfarande komma Ät innehÄllet.

Men Devonthinks styrka Àr givetvis inte bara att jag har kontroll över mitt referensbibliotek. HÀr finns ocksÄ flera finesser som gör att jag faktiskt har nytta av det.

Det Àr vÀldigt lÀtt att spara, spara, spara och sen aldrig ÄtervÀnda till det som sparas. DÄ Àr nyttan med ett referensbibliotek minst sagt begrÀnsad.

En sÄdan Àr See also. NÀr jag visar en fil i mitt arkiv anvÀnder Devonthink textanalys för att i en lista bredvid ge mig nÄgra förslag pÄ andra dokument i min samling som kan vara relaterade till det jag tittar pÄ. Det hÀr Àr sÀrskilt anvÀndbart för att bli pÄmind om dokument som jag la till för lÀnge sedan och hunnit glömma, men som i allra högsta grad Àr relevanta för det jag för tillfÀllet jobbar med.


Det hÀr Àr ett inlÀgg i Ärets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlÀgg varje dag under 100 dagar i strÀck, med start den första mars. Jag Àr med för första gÄngen och har bestÀmt mig för att skriva 100 inlÀgg som hjÀlper dig att anvÀnda din dator pÄ ett smartare sÀtt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa nÄgot av det jag skriver kan du prenumerera pÄ mejllistan hÀr nedan. Eller lÀgga till min webbplats i din RSS-lÀsare.

LÀnkar till alla mina tips hittar du hÀr.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]